Krkonoše - Hnědý vrch

neděle 2. července 2017 542 21 Pec pod Sněžkou, Česko

Na jihovýchodním úbočí Liščí hory ve východní části Krkonoš se tyčí samotný vrchol Hnědý vrch. Od roku 2003 se na vrchol dostaneme ze čtyř- sedačkové lanovky z Pece pod Sněžkou. V roce 2009 byla vrcholu otevřena nádherná rozhledna, ještě s úchvatnějšími výhledy. 










Více to tady žije samozřejmě v zimě, ale v létě je tady taky tak krásně, hlavně když vidíte tu krásu okolo. Stačí si lehnout na louku pod lanovku a prostě se kochat a kochat...
Samotná rozhledna Hnědý vrch leží ve výšce 1207 m.n.m. Prý byla vybudována  z důvodu,a by Sněžce odlehčila z turistů. Rozhledna je přístupná zdarma a vypadala, že je otevřená pořád, protože na internetu jsem našla , že je do 16. hodin otevřena, ale my jsme tam byli večer a stále byla otevřená.
Z vyhlídkové plošiny, která je ve výšce 27 metrů vidíme panorama hlavního krkonošského hřebene, hlavně Sněžku, ta je odsuď vidět nádherně!!!! Dále pak uvidíme Luční a Studniční horu a samozřejmě celou Pec.

Jak se sem dostat?

Pokud nejste ubytování na jednou z místních boud, což jsme byli my a máte povolení sem vjet, tak autem. Pokud ne, tak rozhodně lanovkou a nebo sem vede turistická cesta přímo z Pece po zelené.
V zimě určitě na lyžích, rozhledna je hned vedle a nebo na běžkách.








 Jinak my jsme byli ubytování na Lyžařské boudě, která je vzdálená kousíček od rozhledny. Co k tomu, říct, asi kdo jezdí do Kronoš, tak ví, jak tady ty boudy vypadají. Trošku se vrátíte v čase do dob škol v přírodě, ale jako proč ně, nám to vůbec nevadí a ráno se vzbudit v takové výšce a s takovým výhledem, tak to je prostě wau...Jídlo na horách je dobré, sice trochu dražší, ale většinou se dobře najíte, hlavně polévky a ovocné knedlíky, ty tady jedou pořád. Okolí Lyžařské boudy je moc hezké, je tady spoustu využití pro děti, pískoviště, houpačky, klouzačky apod. Pak jsou tady takové super vaky, na kterých lidé posedávali a popíjeli. Dokonce si můžete smočit vody v naprosto ledové vodě a hlavně můžete odsud vyrážet na výlety dál. Což jsme udělali i my hned druhé ráno, ale o tom zase příště...
Náš pokoj v Lyžařské boudě
Okolí Lyžařské boudy
Na jídle v Lyžařské boudě