Rozhledna Máminka

středa 28. září 2016 266 01 Beroun, Česká republika

Na tuhle rozhlednu jsme měli v plánu vyrazit již o týden dřív, kdy jsme byli na kolech. Ale už jsme to nestíhali a tehdy ve vlaku od dvou milých dam jsme se dozvěděli, že tam byli a že je tam krásně, hlavně výhledy.





Tak jsme se zářijové nedělní dopoledne sbalily a udělali si výlet směrem na Beroun. Konkrétně do Hudlice, kde je rozhledna už značená. Auto jsme nechali Na Úmrlčí, kde je malé odstavné parkoviště. Ale může se jet ještě dál autem a nechat auto Na Vartě, kde je to na rozhlednu blíže.
Záleží jak moc se chcete projít. Pokračovali jsme po žluté trase tedy NS Okolo Krušné Hory. Později k rozhledně po modré. Je to moc krásná cesta jak pro kola, tak pro kočárky. Velmi dobře značená. Po cestě ani na rozhledně není žádné občerstvení, takže svačinky sebou.
Na rozhlednu je vstup zdarma. Nás postilo v ten den pravé podzimní počasí. Čím jsme stoupali výš, tak mlha začala houstnout.







Rozhledna stojí na Krušné Hoře, v nadmořské výšce 609 m.n.m. Má tvar trojbokého jehlanu a za dobrých podmínek jde vidět na Šumavu či na Klínovec.
Po vystoupání 96 schodů, není to nic náročného jsme neviděli nic. Mlha byla tak hustá, stěží šlo vidět dolů.
Ale musím říct, že jsme si to nakonec užili a bylo to takové zpestření již přicházejícího podzimu. Sice jsme trošku zmokli, trošku nám byla zima, ale užili jsme si to a rozhledna určitě stojí za vidění.





Tip na restauraci
V Berouně jsme se zastavili na oběd do myslím, že již vyhlášeného podniku Koza Roza.
http://www.koza-roza.cz
Výborné jídlo a hlavně tady jedou hamburgy. Takže určitě ochutnejte nějaký a zaručuji, že se najíte moc dobře.